🌀 دستهای پنهان پشتیبان برخی موسسات حقوقی (۲)
جناب استاد بهمن کشاورز
🔷 این موسسات به اشکال مختلف و با به کارگیری تبلیغات افرادی را که گرفتاریهای مختلف حقوقی دارند جذب میکنند و عملا به تظاهر به وکالت مشغولند. حال آن که وکلای دادگستری عضو کانونهای وکلا از هر نوع تبلیغ یا حتی اقدام محمول بر تبلیغ ممنوع هستند و در این مورد نسبت به آنها شدیدا سختگیری میشود.
🔹 البته شاید بعضی از کسانی که به کانونهای وکلا وابسته نیستند اما قانونا امکان حضور در دادگاهها و مباشرت دفاع را دارند با استفاده از سکوت آئیننامه و ضوابط حاکم بر خود تبلیغ بکنند.
🔹🔷💠🔵🌀🔵💠🔷🔹
🔷 مردم عادی اولاً تفاوت گروههای مختلف وکلا را با یکدیگر نمیدانند، ثانیاً با دیدن نام موسسه حقوقی چنین میپندارند که به شخصی که مشکل آنها را حل خواهد کرد، دست یافتهاند و آمادگی دارند که وجوه بسیاری پرداخت کنند تا مشکلاتشان حل شود.
🔹این موسسات حقوقی که تحت نظر هیچ ارگان و سازمان منظمی نیستند و فقط در سازمان ثبت شرکتها به ثبت رسیدهاند و به اشکال مختلف سعی در انجام امور حقوقی دارند.
🔹🔷💠🔵🌀🔵💠🔷🔹
🔷 مسائلی نظیر مشاوره یا تنظیم قرارداد یا حتی تنظیم دادخواست شکوائیهای که به وسیله خود ذینفع تسلیم مرجع قضایی خواهد شد، تبعا بدون اشکال از جانب آنها انجام میشود و متاسفانه در برخی موارد از همکاری بعضی از وکلای کم کار یا مشاورین حقوقی بیکار نیز سوءاستفاده و آنها را استثمار میکنند.
🔹به این معنا که مثلا از فردی که دعوایی با خواسته بسیار بالا دارد، رقم بسیار بزرگی به عنوان حقالوکاله میگیرند و کار را به وکیل یا مشاور حقوقی جوان، بی تجربه و کمکار یا بیکاری که مثلا او را با حقوق ماهی یک یا دو میلیون تومان استخدام کردهاند، ارجاع میکنند.
🔹🔷💠🔵🌀🔵💠🔷🔹
@keshavarzbahman
🔷 واضح است مسئولیت این کار با این وکیل یا مشاور حقوقی خواهد بود و اداره دارایی نیز در نهایت مالیات خود را از آنها مطالبه خواهد کرد و با برخورد از توان مالی بسیار بالایی که به این شکل پیدا کرده، خواهد توانست مانورهای مختلفی بدهد و به قول شما کاری را که ممکن است چند ماه طول بکشد در چند روز انجام دهد.
🔹 شما میتوانید با مراجعه به خیابانهای بسیار شناخته شده شمال شهر و همین طور دقت در تابلوها و تبلیغات رد این موسسات را پیدا کنید در حالی که وکیل دادگستری حتی از استفاده از تابلویی که ابعاد غیرمتعارفی داشته باشد منع شده است .
🔹اما همچنان که عرض کردم مردم عادی تفاوتی بین دفتر وکالت یا موسسه حقوقی که در ساختمانی چند طبقه قرار دارد قائل نیستند و چه بسا گرفتار میشوند و مشکلشان – هر چه که باشد – به شکلی که تشخیص آن تا حد زیادی مشکل است، در کوتاه مدت و به آسانی حل میشود.
🔹🔷💠🔵🌀🔵💠🔷🔹
🔷 البته مقامات قضایی اخیرا به اشکالاتی که از وجود اینگونه موسسات ناشی شده است، پی بردهاند و گفته میشود در پی چارهجویی هستند. اما با توجه به کثرت و گستردگی اینگونه موسسات نمیدانم چگونه بر این شکل فائق خواهد آمد.
🔹 آگهیهای بعضی از این موسسات درخور توجه و جالب است. مثلا بسیار میبینید که آگهی میکنند انجام کار با تضمین نتیجه و دریافت حقالوکاله در پایان کار یا در مورد دیگری گفته شده است اگر تعداد پروندههای ارجاعی بیش از سه فقره باشد یک سکه طلا جایزه میدهیم و در همین آگهی تصریح شده است مراجعه وکیل به منزل شما. در جای دیگری اعلام شده است ارائه خدمات وکالتی شبانهروزی و امثال اینها.
🔹🔷💠🔵🌀🔵💠🔷🔹
🔷 به یاد دارم موردی را که چون وکیلی ضمن مقالهای که راجع به وجود یا عدم حق کسب و پیشه تجارت (سرقفلی) برای دفتر وکالت نوشته بود، به محل دفتر خود اشاره کرده بود. در آن زمان (چیزی قریب به ۲۰ سال پیش) مدیریت وقت کانون وکلا قصد تعقیب انتظامی او را به عنوان تبلیغ غیرمجاز داشت که البته با استدلال فراوان از این اقدام منصرف شد.
🔹 به نظر میرسد بحث دفاع و وکالت در دفاع، وضعیت بسیار بدی پیدا کرده است که البته با ورودی سالانه ۲۵ هزار نفر به بیش از ۴۰۰ دانشکده حقوق در سراسر کشور انتظاری جز این هم نمیتوان داشت. آنچه مسلم است کانونهای وکلا و وکلای دادگستری در این خصوص تقصیر و مسئولیتی ندارند و تنها میتوانند اعلام کنند در قبال اقداماتی که موسسات حقوقی یا افراد غیروابسته به کانونهای وکلا انجام میدهند مسئولیتی متوجه آنها نیست.
🔹آفتاب یزد – ۲۰ دی 🔹
@keshavarzbahman