افزایش جمعیت شهری و آمار بالای وسایل نقلیه موتوری در کلان شهرها و نبود پارکینگ به اندازه کافی ، رانندگان را کم حوصله یا بی حوصله کرده است . بوق های متوالی و غیر ضرور از سوی رانندگان وسایل نقلیه موتوری که شاید به یک عادت تبدیل شده است ، عابرین پیاده را نیز کلافه و عصبانی می نماید و تاثیر ویرانگری بر روان افراد باقی می گذارد . اهمیت آلودگی صوتی کمتر از الودگی هوا نیست . بوق های پشت سر هم رانندگان وسایل نقلیه موتوری در مواردی دیده یا شنیده شده که به مشاجره کلامی و رد و بدل کردن کلمات زشت وخلاف اخلاق با وجود زن و بچه داخل خودرو ، منتهی شده است و گاها درگیری بدنی را نیز به دنبال داشته است .
مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه هوای پاک در ماده ۲۹ آن برای آلودگی صوتی و بوق های بیجا، جریمه نقدی یک میلیون تا سه میلیون ریال با توجه به تعداد دفعات تکرار ، پیش بینی کرده است .
توجه مجلس به یکی از آسیب های اجتماعی جامعه قابل تحسین و ستایش است، البته زیبایی و صلابت هر قانون و مقرره ایی در اجرای کامل و قاطع آن می باشد. غیر از کار تقنینی ، فرهنگ سازی و هموار نمودن زیر ساخت کاهش این معضل ،صبوری وخویشتن داری رانندگان وسایل نقلیه و پذیرفتن الزامات اجتماعی جامعه امروزی ، تا حدود زیادی می تواند از اثرات مخرب این درد جامعه که هر روز شاهد آن در سطح شهر و خیابانها هستیم، بکاهد.
حسین یوسفی
وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی